Sandsopning i Stockholm

Du vet hur det är på våren när solen kommer fram och det blir varmare. När snön smälter och all sand som sandats på vägarna helt plötsligt ligger överallt på vägar och cykelbanor brukar det vara hög tid för sandsopning. Stockholm består av hur många mil vägar, gångvägar och cykelbanor som helst och alla ska rensas på sand. Det är ett stort jobb och det tar tid, men det är nödvändigt för att all trafik ska kunna fortsätta att fungera.

Under de kalla vintermånaderna sandas alla vägar för att det inte ska bli glatta ytor och olyckor. Men när solen kommer och all snö smälter är det hög tid för sandsopning! Det finns olika sorters sopmaskiner som används för att samla upp sanden. Den enklaste typen av maskin är en sandblåsare som blåser bort sanden från gatan. Sandblåsning är dock inte alltid tillräckligt effektivt och därför används ofta mer kraftfulla sopmaskiner som suger upp sanden med en stor trumma.

Sedan töms maskinerna på den samlade sanden på olika dumpar i staden. Att sandsopa tar tid och det är ett jobb som måste göras på våren för att förebygga olyckor. Men det är också ett viktigt jobb för att bevara stadens renhållning. Sand som ligger på gatorna blir till smuts och skräp som ingen vill ha. Det gör även att man riskerar att få stenskott på sin bil, och det är särskilt vanligt under tiden då snön smälter, det vill säga under tidig vår, i mars och början av april. Om du upplever problem med sandsopning ska du höra av dig till din kommun, eller om det är utanför där du bor, till din hyresvärd eller bostadsrättsförening. Hoppas det här var ett inlägg som du kan ha nytta av att ha läst! Det var inget mer nu som jag ska ta upp om detta!